Jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih hrvatskih arhitektonskih studija 3LHD – a što je kratica za “troje ljevorukih i hard disk” – stoji iza jednog od novijih hrvatskih hotela – Lone. Ovo zdanje namijenjeno užitku turista ali i esteta koji će uživati u samom pogledu na hotel Lone, oduzima dah svojom ljepotom i originalnošću. Izgrađen je u obliku slova Y, odnosno svojim izgledom podsjeća na rep ptice lastavice. U Rovinju, u šumi Monte Mulini koja predstavlja izuzetno atraktivnu turističku destinaciju, smjestio se Lone, luksuzno zdanje u kojem su svaki centimetar dizajna pomno osmislili hrvatski dizajneri.

Poznata hrvatska umjetnica Ivana Franke i dizajnerska Grupa Numen / For Use potpisuju namještaj koji se ovdje nalazi, tekstilni dekor i dizajn uniformi osoblja osmislio je hrvatski modni studio I-GLE, a među brojnim umjetničkim djelima koja krase ovaj hotel tu su i instalacije Silvija Vujičića.

Standardnu hotelsku ponudu čini čak nekoliko restorana, ljubitelji sushija mogu doći na svoje u sushi baru, tu su i klubovi za djecu, noćni bar, obavezni wellness, te sve druge ekskluzivne ponude koje treba imati prostor namijenjen odmoru i opuštanju. Poseban gastronomski doživljaj pruža hrana koju je osmislila šefica kuhinje Priska Thuring, jedna od najpoznatijih gastro majstorica koja djeluje u Hrvatskoj. Njenoj “dizajnerskoj hrani” ne može se odoljeti jer izgleda kao umjetnička instalacija, a u ustima nudi eksploziju užitka.

Da je hotel Lone posebno visoke kvalitete prepoznali su i profesionalci iz brojnih područja, pa je tako ovo zdanje osvojilo i brojne nagrade, primjerice, nagradu Viktor Kovačić za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje; vizualni identitet koji potpisuje reklamna agencija Bruketa&Žinić nagrađena je za vizualni identitet hotela, a 2012. godine hotel Lone slavio je na dodjeli prestižnih Europskih nagrada za hotelski dizajn, u kategoriji novoizgrađenih hotela.

Kvalitetu ovog hotela garantira i maksimalnih pet zvijedica, mada oni koji su u boravili u hotelu Lone smatraju da ih ovaj bijeli brod usred šume, a na obali mora zaslužuje najmanje stotinu.