Kreće gradnja Aquaparka Zelina

Aquaparkovi polako, ali sigurno postaju dijelom ponude za turiste i lokalno stanovništvo, iako ih u Hrvatskoj do prije deset godina uopće nije bilo. Prednost se davala termalnim i spa odmaralištima, no aquaparkovi su predstavljali nešto što nam je bilo poznato tek iz ponude zemalja sa zapada.

Prvo ovakvo zdanje je Solaris Aquapark Dalmatia pokraj Šibenika, a uskoro će i Zelina dobiti svoj “vodeni park”. Naime, u blizini zelinskih bazena počinje izgradnja Aquaparka Zelina. Županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša izdao je građevinsku dozvolu gradu Sveti Ivan Zelina, i sad nakon ovog zelenog svjetla kreće projekt vrijedan 6 milijuna eura.

Ova mudra poslovna odluka ima svoje uporište i u činjenici da su nekadašnji zelinski bazeni, koji na žalost nisu u funkciji zadnjih petnaestak godina, bili redovito odredište jednodnevnih izleta brojnih stanovnika Zagreba, ali i, naravno, manjih okolnih mjesta. Revitalizacija Zeline otvorit će i brojna nova radna mjesta, a u prvoj fazi projekta izgradit će se vodene površine koje su primarno namijenjene kupanju i plivanju, bit će tu i prostora za odmor te tobogana za djecu. Ovakvi parkovi i inače nude zabavu za sve uzraste, brojne adrenalinske vožnje, tobogane raznih veličina, bazene s različitim stupnjevima mirnoće vode, a ako se netko želi samo u miru brčkati, moguće je i to. Okolicu bazena i tobogana krase suncobrani i ležaljke u kojima se može opustiti, pa se upravo ovo može očekivati i od budućeg Aquaparka Zelina.

Ovakva investicija daje dodanu vrijednost prostoru na kojem se gradi, a dobro odrađenim marketingom Aquapark može biti itekako isplativ projekt. U prilog tome govori brojka o tome kako u Europi postoji tristotinjak aquaparkova, od čega je više od jedne trećine smještena u Italiji, i svi su rentabilni. Zato je krajnje vrijeme da se i Hrvatska prikloni ovom trendu koji privlači turiste, zapošljava stanovništvo i donosi prihode.