Regent Esplanade Zagreb izgrađen je daleke 1925. godine kako bi luksuzno ugošćavao putnike na proputovanju famoznim Orient Expressom koji je putovao tračnicama na relaciji Pariz – Venecija – Istanbul. Zagreb je bio jedna od postaja ove rute, a Esplanade hotel odgovor na potrebu da se stvori zdanje raskoši za smještaj gostiju.

No, iako ova građevina ima solidan staž, njegova otmjenost, elegancija i šarm su upravo bezvremeni, te ga i danas čine elitnim odredištem te kulturnom i povijesnom ikonom grada Zagreba. Ovo mjesto garantira vrhunsku udobnost i uzbudljivu gastronomiju, spajajući u isto vrijeme harmoniju tradicije i suvremeni hedonizam.

Hotel danas ima 208 soba i apartmana s mramornim kupaonicama, a profesionalno osoblje ophodi se sa svakim gostom kao s VIP gostom. Sobe i apartmani ovog hotela individualno su dizajnirani kako bi očuvali bogatu baštinu hotela, a nude apsolutnu udobnost, klasičnu finoću i potpunu posvećenost detaljima. Sobe su raskošna utočišta u kojima gosti mogu okrijepiti um, dušu i tijelo, a gosti ovdje mogu uživati i u najnovijim tehnološkim dostignućima i uslugama. Gosti Esplanade hotela se mogu prepustiti i uslugama ekskluzivnog Health Cluba, u kojem se mogu riješiti nagomilanog stresa, a sauna i fitness uz najsuvremeniju kardiovaskularnu opremu zadovoljit će i najzahtjevnije.

Kad je hrana u pitanju, Chef je Ana Grgić, koja goste upoznaje sa svojim originalnim pogledom na lokalnu kuhinju u restoranu Zinfandel’s, koji se dugi niz godina nalazi na samom vrhu službenih i neslužbenih lista najboljih hrvatskih restorana.

Najveći broj stranih celebrity gostiju koji posjete Zagreb odsjedaju baš ovdje, tako da su se u zlatnu knjigu slavnih upisali članovi grupa Depeche Mode, U2, Simple Minds, R.E.M., Christiano Ronaldo, Sting, Shakira, Robbie Williams, a kada su u pitanju davno preminule legende, Hotel Esplanade s ponosom se sjeća da su ugostili Josephine Baker, Orsona Wellesa, Elizabeth Taylor, Mariu Callas, Louisa Armstronga…

Tom impresivnom popisu gostiju možete se priključiti i vi, a zbog svega nabrojanog, odsjedanje u hotelu Regent Esplanade Zagreb bit će nezaboravno iskustvo.